Salut, aici Vlad 👋

Sunt Inginer Software și locuiesc în România. Iubesc să jonglez cu tehnologiile și pun suflet în fiecare proiect pentru a obține tot ce este mai bun din el. Profesionist certificat Neo4j, fan NextJS, entuziast al tehnologiilor JavaScript, nostalgic iubitor de WordPress, și întreținător al site-urilor web Cărțile pe Față. Îmi place și să călătoresc prin țară, de aceea acum mă aflu în Cluj-Napoca, CJ, RO, iar mâine aș putea fi în altă parte.

Cluj-Napoca, CJ, RO

Disponibil pentru proiecte noi

Vlad Ilie
Despre mine
Vlad în munți

Mai multe despre mine

În ultimii cinci ani, am lucrat cu tehnologii bazate pe JavaScript, cu accent pe NextJS, NodeJS și Tailwind CSS. Această perioadă a fost marcată de dezvoltarea și integrarea unui spectru divers de soluții pentru baze de date, stocare, managementul utilizatorilor și analiza datelor.

Am lucrat cu startup-uri, ajutând la crearea de MVP-uri și la lansarea lor pe piață. În același timp, am cultivat proiecte personale de tip SaaS în care am investit creativitate și inovație.

În sfera web, mi-am asumat responsabilitatea pentru întreținerea site-urilor WordPress cu angajamentul de a asigura buna funcționare a acestora. În plus, sunt implicat pro-bono în întreținerea infrastructurii web a Asociației Culturale Carțile pe Față.

Sunt implicat în comunitatea WordPress în diverse moduri: sunt Editor General de Traduceri (GTE) pentru limba română, și contribui la eliminarea barierei lingvistice și la facilitarea accesului la WordPress pentru un public mai larg. De asemenea, prin implicarea mea și în echipa WP-Translations PRO, promovez traduceri de înaltă calitate. De asemenea, contribui la localizarea altor software-uri open-source pe diverse platforme precum Crowdin, Weblate, Transifex, Lokalise și chiar GitHub.

Mențin biblioteca NPM "euplatesc" pentru integrarea serviciului de plată EuPlătesc.

Sunt atras de proiecte care au un impact semnificativ asupra societății, în special în domenii precum mediul, educația, activismul și ONG-urile. Sunt hotărât să pun tehnologia în slujba unor cauze mari și să ajut la construirea unui viitor mai bun pentru toți.

Educație

Profesionist certificat Neo4j

Neo4j

2022

Împins de entuziasmul unui proiect bazat pe recomandări de informații relaționale, am urmat și absolvit cursurile GraphAcademy oferite de Neo4j. Poți vedea certificatul.

Diplomă de licență

Universitatea Politehnica Timișoara | România

2013-2017

Am urmat cursurile de zi ale Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul universității, studiind Automatică și Informatică Aplicată timp de 4 ani.

Arhitectura și programarea bazelor de date cu SQL

Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" | Caracal, România

2009-2013

În timpul liceului, am participat la un curs intensiv oferit de Oracle. Acesta a reprezentat nu doar o oportunitate de a-mi dezvolta abilități tehnice solide, dar și un pas semnificativ în direcția pasiunii mele pentru tehnologia informației.

Abilități

Tehnologiile pe care le folosesc și cu care m-am format ca dezvoltator software de-a lungul timpului:

Logo JavaScriptJavaScriptLogo TypeScriptTypeScriptLogo Node.jsNode.jsExpressJSLogo NestJSNestJSLogo NextJSNextJSPHPWordPressMySQLLogo PostgreSQLPostgreSQLLogo Neo4jNeo4jLogo MongoDBMongoDBPrismaLogo SupabaseSupabaseLogo SQLiteSQLiteLogo ReactJSReactJSLogo TailwindCSSTailwindCSSLogo GitGit
Proiecte
ContaDocs - Platformă de gestiune a documentelor contabile
ContaDocs - Platformă de gestiune a documentelor contabile

Platformă de gestiune a documentelor contabile cu stocare exclusivă în contul Google Drive al contabilului.

 • NextJS
 • Tailwind CSS
 • TypeScript
 • Google Drive API
 • NextAuth
 • Prisma
 • Firebase
 • Docker
 • i18n
Site de prezentare și de strângere de fonduri pentru BookTruck
Site de prezentare și de strângere de fonduri pentru BookTruck

Implementare design Adobe XD cu NextJS și Tailwind CSS. Integrare EuPlătesc, Brevo, i18n și alte servicii externe.

 • NextJS
 • Tailwind CSS
 • HeadlessUI
 • EuPlătesc
 • Brevo
 • Formik
 • Cloudinary
 • i18n
Vezi toate proiectele

Localizare software

Proiecte software pentru care întrețin traducerile în limba română.

Cron-job.org

Cron-job.org

De peste 15 ani, asigură ritmul inimii pentru zeci de mii de site-uri web și execută milioane de cronjob-uri în fiecare zi.

Discourse

Discourse

Software open-source pentru forumuri, care alimentează peste 20 000 de comunități online de toate formele și dimensiunile.

Homebrew

Homebrew

Homebrew instalează lucrurile de care ai nevoie și pe care Apple (sau sistemul tău Linux) nu le are. Poate fi folosit pentru a instala aplicații macOS, fonturi, module și alte software-uri non-open-source.

Poedit

Poedit

Un editor de traducere puternic și intuitiv pentru Windows, macOS și Linux, folosit de peste 66 000 de oameni în fiecare lună.

tldraw

tldraw

O tablă digitală colaborativă. Poți folosi tldraw pentru a crea o tablă albă integrată pentru produsul tău sau ca bază pe care să îți construiești aplicațiile pe o pânză infinită.

Weblate

Weblate

Serviciu găzduit și instrument autonom de traducere cu strânsă integrare a controlului versiunilor. Folosit de peste 2 500 de proiecte software și companii din peste 165 de țări.

WordPress

Din 2019, sunt Editor general de traduceri, furnizând traduceri în română pentru nucleul WordPress, teme, module, aplicații mobile și site-uri web secundare WordPress.

WP-CLI

WP-CLI

WP-CLI este interfața de linie de comandă pentru WordPress. Poți actualiza module, configura instalări multisite și multe altele, fără a utiliza un navigator web.

WP-Translations.PRO

WP-Translations.PRO

Fac parte din echipa WP-Translations.PRO și ofer traduceri în limba română și corecții pentru companii precum Yoast, MailPoet, Polylang, ThemeIsle.

Scrie-mi dacă ai nevoie de o ofertă cu privire la traducerile proiectului tău în limba română.