Vreau să plec

M-am săturat de toţi cei care promit şi uită de ea promisiune. Unde sunt toate cele care mi-au fost spuse, jurate, promise? Îi vorba de politică. La fiecare 4 ani văd oameni care se zbat din toate puterile să promoveze persoanele care vor să candideze la primărie. Toate sacrificiile pe care le fac ei mă duc cu gândul că “bă ăştia chiar o să facă ceva”, dar până la urmă rămâne numai vorba de ei.

Oare cât de greu este să începi proiecte şi în ăia 4 ani să le şi finalizezi cum trebuie? Acum cu UE primesc şi bani şi ajutor şi mai ştiu eu ce şi ei tot cu miloaga sunt. Tot nu vor să iasă din starea de egoism. Ok! Presupun că nu-i aşa de uşor să rezişti unor bani care vin pe tavă şi pe care poţi să îi bagi în buzunarul tău, dar nu pentru asta te-ai aruncat în luptă? Responsabilitatea ar trebui să fie una dintre calităţi. Defecte ce să mai zic. Nimeni nu-i perfect, dar măcar să încerce să fie.

Într-un final acoperă şi ei două găuri pe trei străzi, fac o fântână arteziană, un sens giratoriu, mai pun un bec pe la nu ştiu ce stâlp rătăcit prin câmp şi gata. Intră repede la portofoliul lucrurilor bune pentru comună (vorbesc în special de comuna în care locuiesc :[email protected] ). Şi asta numai în preajma alegerilor. Mult mai puţine în timpul mandatului.

Şi când dă Domnul să facă ceva un pic mai important, repede încep să apară laudele şi să se asigure că la următoarele alegeri va obţine votul cetăţenilor.

Anul ăsta votez pentru prima dată şi chiar sunt curios dacă cine va ieşi îşi va respecta promisiunile. Am deja o preferinţă care, să nu spun că m-a minţit bine, m-a impresionat cu spusele sale. Până acum am fost un copil, nu că nu aş fi în continuare, dar acum percep altfel lucrurile. Şi nu arată deloc bine. Viitorul este sub ochii mei.

9 comentarii la „Vreau să plec”

  1. Politica ??? /:) crede’ma ca nici unu nu o sa’si ideplineasca promisiunile facute inainte de alegeri:-j asa’i peste tot :p P.S. : si eu votez pt prima data …dar nu stiu pe cine voi pune si eu stampila cu “votat” pt prima data :-j

    1. Păi mă disperă oamenii ăştia. În fiecare zi aud şi văd postere cu candidaţi la primărie. Nu se mai termină odată #-o

  2. Cred ca e extrem de dificil sa umbli cu miere si sa nu te lingi pe degete. Si pana la urma nici nu e normal, pentru ca risti sa murdaresti pantalonii cand bagi mana in buzunar 🙂

  3. Eu nu mai cred demult in promisiunile lor. Faptul ca un candidat stie sa vorbeasca bine nu il face sa fie mai priceput in gestionarea problemelor, iar unii nici macar nu vor asta, ci doar sa isi asigure un viitor mai bun.

  4. Toti din guvern fac promisiuni iar dupa ce ajung pe scaun uita de ele. Toti sunt niste mincinosi :-j

  5. Nu stiu de ce nu te-ai obisnuit…asa e in campanie electorala…doar e Romania…am scris si eu un articol pe blogul meu despre prostiile facute de unul in campanie…

Comentariile sunt închise.