Gânduri în rânduri

Speriat de SPAM

Doar ce am ajuns acasa de la liceu acum cateva ore, dupa o zi nu prea frumoasa si ma gandeam la ce am facut azi, intebandu-ma “Ce ar putea fi mai rau?”8-|

Am aprins PC-ul, am intrat pe yahoo mail, gmail si ce sa vezi? 16 mailuri de la wordpress, legate de comentariile de pe blog. Ciudat! Am intrat la primul primit si iar surpriza, un comentariu in limba romana, primit de la un nume ciudat, un link spre un cont de facebook si care nu avea nici o legatura cu articolul respectiv. Imediat mi-am dat seama ca nu am scapat de botii care odata ma exasperau cu tot felul de comentarii, pe un blog cu filme online pe care il administram (acum nu mai exista).

Acum ma gandesc la rostul lor si cine ar fi atat de cretin incat sa floodeze cu aceste comentarii inutile. Mai mult este vorba si despre accesarea articolelor de foarte multe ori, motiv pentru care am dezactivat pluginul pentru numararea vizualizarilor articolelor. Am ramas socat si revoltat dupa ce am vazut toate astea. :-L

Am instalat pluginul SI CAPTCHA Anti-Spam, dar observ ca primesc comentarii aiurea in continuare. V-as ruga sa imi dati niste sfaturi in legatura cu ce as mai putea face pentru a preveni asemenea actiuni din partea unor neoameni. V-as ramane recunoscator. (de cand am descoperit platforma WordPress am avut asemenea probleme 🙁 )

UPDATE (11 Feb 2012 22:32): Am instalat si activat Akismet cu succes. Sper sa isi faca bine treaba:)

11 comments

  1. Hehe, mai sunt si unii noi in blogosfera care s`ar simti flatati sa fie “victime” in locul tau(nu dau nume). Si nu e cazul meu, daca la asta te gandeai :))

  2. Toţi primim spam-uri @-) eu primesc în jur de 500/ zi. N-ai ce să le faci, orice măsuri ai lua, nu poţi să stopezi în totalitate asta. Tot vor mai fi scurgeri de spam-uri @-)
    Trebuie doar să ai răbdare şi să alegi comentariile care trebuie aprobate cu foarte multă grijă.

  3. Atata timp cat folosesti Akismet, poti sta fara nici o grija. Este cam singurul plugin rezonabil , protector de spam pe WordPress…

    1. Într-un final am făcut bine cunoştinţă cu WordPress şi ştiu cam cum se mănâncă. Într-adevăr, cel mai bun pentru aceste cazuri este Akismet.