Ce-mi place să fac

Citesc!

Zilnic citesc, în jur de 30 de minute. Îmi plac cărțile:

  • despre dezvoltare personală, psihologie aplicată,
  • romanele polițiste de Agatha Christie, Ojog-Braşoveanu Rodica,
  • poeziile lui Bacovia și poeziile și scrisorile lui Eminescu,
  • operele lui Rebreanu, Drumeș, Paler,
  • ficțiunile și romanele erotice ale lui Eliade,
  • relatări despre războaie (mai ales despre Al doilea război mondial),
  • momentele, schițele și povestirile lui Caragiale,
  • despre călătoriile lui Jules Verne,
  • romanele și teatrul lui Camil Petrescu…

Și multe altele despre care mă plâng uneori că există atâtea și atât de puțin timp pentru ele. Merg pe principiul că viața este prea scurtă pentru a citi cărți care nu-mi plac.

Pentru listele mele de cărți, te invit să-mi vizitezi profilul de GoodReads 🙂

Puțin, cu și despre WordPress

Vorbeam puțin în prima pagină despre WordPress. Da, îmi place WordPress. La nebunie! Prima întâlnire cu WordPress am avut-o undeva înainte de 2010, din păcate nu-mi mai amintesc contextul. Am început prin a folosi WordPress ca un simplu utilizator, mi-am făcut un blog, iar prin vara lui 2012 am lansat un modul (actualizat până astăzi) în directorul oficial al WordPress (îl poți vedea aici).

Am început apoi să încerc să-mi personalizez o temă pentru blogul pe care îl aveam atunci, personalizam teme ale prietenilor, chiar și pentru situri un pic mai mari. Am dezvoltat și alte module pentru a extinde funcționalitatea WordPress pentru proiectele la care lucram împreună cu amicii de la vârsta adolescenței. Nu făceam lucruri foarte serioase, dar îmi plăcea mult.

Târziu, după terminarea facultății, m-am apucat de proiecte mai serioase (vezi mai jos), de cursuri pe Udemy și studiu intens pe internet despre WordPress și am început să contribui, alături de imensa comunitate de voluntari, la proiectele WordPress fie prin traduceri, fie prin îmbunătățirea codului la anumite module sau oferire de suport pe forumuri.

Proiecte WordPress

OSB Timișoara

Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara (OSB Timișoara) mi-a oferit șansa de a-mi începe portofoliul cu situl lor. Am colaborat cu oameni foarte faini și pe parcursul întregului proces de creație și implementare s-au purtat discuții și s-a integrat feedback după preferințele celor din organizație. Situl poate fi vizitat la adresa https://osb.basarabeni.ro

COSPol

Convenția Organizațiilor Studențești din Politehnică (COSPol) este o structură de tip umbrelă pentru organizațiile studențești din facultățile universității, ce are rolul de a reprezenta interesele educaționale și sociale ale studenților din Universitatea Politehnica Timișoara. În vara lui 2017 am reușit realizarea acestui proiect pentru un bun prieten care își desfășoară activitatea de voluntariat în cadrul … Continuă să citești COSPol

Serchis

Este situl care mi-a dat cele mai mari provocări până la el. Am lucrat foarte mult cu jQuery și am reușit să aprofundez câteva lucruri de bază de WordPress care mi-au fost de mare ajutor mai târziu. A fost și încă este un site care îmi oferă provocări din mai multe puncte de vedere – … Continuă să citești Serchis

Alte contribuții

Ce mai fac?

Îmi mai place să gătesc, pentru mine și cei dragi, să vizitez România și mai ales natura ei, îmi place pescuitul (dar n-am mai făcut asta de când am plecat de-acasă), îmi place să-mi organizez foarte bine activitățile în timp și tind să-mi țin viața cât mai simplă.