Oprirea timpului

Cum spuneam intr-o postare anterioara despre cum ar arata lumea daca s-ar opri timpul, am studiat putin, am meditat si am strans cateva idei, ce-i drept mai mult fictive, sa zic asa, decat reale. Ma refer la timpul cel de toate zilele, timpul din univers care nu ne mai ajunge in ultima vreme 8-|.
Cauza de la care am plecat a fost reducerea la absurd, clar, oprirea sa fiind imposibila. Ca efecte sau urmari le-am impartit in doua categorii:

Reale:

 • fiecare lucru necesita timp pentru desfasurare, deci este exclusa din prima ideea de miscare, ceea ce anuleaza alte posibile efecte reale.

Fictive (parerile venind si din partea persoanelor care mi-au facut bucuria de a-mi raspunde la intrebarea: “Cum crezi ca ar arata lumea daca s-ar opri timpul?“):

 • una dintre idei ar fi in privinta imbatranirii. Daca timpul nu ar mai trece, nu am mai imbatrani si am duce la bun sfarsit toate lucrurile pe care am dori sa le facem, stiind ca este o eternitate inainte si ar fi timp pentru toate. De asemenea nu am mai renunta la lucrurile importante pentru ca am putea sa revenim asupra lor de fiecare data, chiar daca ar exista esecul.
 • o alta idee ar fi din categoria minusurilor – ne-am inmulti la infinit si pana la urma ar fi o lume a bebelusilor, pastrand limita de stacnare a timpului.

Efectul real imi cam limiteaza imaginatia pentru a da nastere si altor efecte fictive. Cam asta ar fi in mare parte. Daca aveti ceva ce as vrea sa aud, chiar va rog:D

11 comentarii la „Oprirea timpului”

 1. @pinguu: aici m-ai pus pe ganduri. Ai pus punctul pe i ;))
  @bucuros: adevarat, dar mi-am zis sa pun accentul pe acest subiect sa vad ce pot si mai ales sa vad alte pareri.
  @Bucur: chiar in acest moment cautam alta tema pentru ca la asta nu prea am posibilitati de aplicare ale widgeturilor prin sidebar. Multumesc frumos pentru apreciere.

 2. Daca am luat in considerare ideea fictiva, atunci cea reala se reduce automat, astfel, din punctul meu de vedere, desfasurarea si/sau evoluatia nu ar mai fi dependente de timp. De aici excludem si ipoteza tineretii vesnice. Practic neam intoarce de unde am pornit. Bine, ideea in sine poate sa aiba(si chiar are) si o explicatie stiintifica, eu am incercat doar sa "ma joc" putin cu spatiul fictional :) . Explicatia reala, cu semnul intrebarii la final, ar semana cu cea fictionala pe care ai descriso tu, si deci da, ai dreptate.
  Ma bate logica la ora asta.Bun articolul, la mai multe.

 3. Hmm, interesant! 🙂 Eu am citit undeva ca timpul de fapt nu exista. ~Totul se petrece “acum”. Timpul este o “iluzie” legată de incapacitatea noastră de a vedea realitatea aşa cum este.~ mie mi se pare adevarat, depinde doar de oameni… cum vad ei lucrurile.

  ^-^

 4. Daca s-ar opri timpul, ar fi ceva daca nu am mai imbatrani, dar copii nostri ar ramane bebelusi, iar planeta ar fi supra populata. Parerea mea e ca trebuie sa ne traim viata 🙂

 5. Am experimentat cu multi ani in urmă, aveam vreo 16, 17 ani eram la scoală in timpul unei ore in care totul s-a oprit, inclusiv zgomotul, profesorul nemiscat la tabla, colegii toti au ramas ca statuile pt 2 sau 3 secunde cred, pt ca am apucat sa dau o privire de ansamblu, apoi deodată a pornit totul exact cum ai da pauză unui film. Sunt curios dacă a mai experimentat cineva așa ceva

  1. Nu cred că am experimentat vreodată, dar tare interesant ar mai fi. Totuși o astfel de situație apare doar în percepția noastră.

Comentariile sunt închise.