Gânduri în rânduri

Diacritice

Credeam că nu exista cale pentru a putea scrie cu diacritice in Windows ;)) M-am inşelat, după ce am dat de siteul care m-a făcut fericit, www.diacritice.ro. Tot aveam bloguri pe care le citeam şi la un moment dat am observat că majoritatea autorilor scriu cu diacritice. Până la urmă limba română este corectă numai cu diacritice, idee pe care o susţine/a si Wikipedia.:D

Acesta fiind primul articol scris cu diacritice, a fost cam ciudat pană mi-am dat drumul cât de cât la mâini, şi nici după ce l-am scris nu m-am obişnuit total. Oricum, de acum înainte o sa utilizez limba română peste tot pe unde am ocazia de a-mi lăsa o idee, un gând sau o discuţie.

Era să uit: am modificat şi legăturile permanente. Le-am scos extensia xf.

P.S: Am depăşit timpul de somn şi mâine am liceu. Tot răul spre bine. :-h

6 comments

  1. Nu puteai sati modifici de pe bara de "Start" in lb romana? Acum o sati ia ceva timp pana te obisnuiesti sa pui toate “caciulitele”, cel putin asa mi s`a intamplat mie:))

  2. @Kathy,Un Personaj: nu credeam că poate avea şi diacritice limba română de la Windows. Bine, nici nu m-am interesat prea mult în legătură cu acestea 😀

  3. 🙂
    da, este un pachet de limba romana pt windows:) il descarci de pe net in cazul in care nu il ai.. e mai practic..
    dar e nasol ca se schimba locul semnelor:-s pe tastatura:(( eu nici acum nu m-am obisnuit cu ele.

    1. Am pachetul, dar după ce am văzut că mi-a făcut o harababură pe tastatură, l-am scos-o imediat. Am rămas la diacritice.ro. O simplă combinaţie de ALT+a/q/s/t/i şi gata.