Convorbire cu mine

  • 5 noiembrie 2012
  • 1 Comment

Deci, fusăi şi la Olt şi norocul dea a-mi creşte plăcerea a fost acolo. Luna a fost prezentă. Da, poate nu am spus până acum, malul Oltului este prietenul la care merg când mă simt departe de lume şi ea de mine. Acolo am avut plăcerea de a purta o convorbire cu mine despre mine. Mi-am pus întrebări şi de asemenea mi-am răspuns. În tot acest timp am privit luna portocalie şi din când în când îmi mutam privirea în reflexia ei în apă şi mă întrebam cum de nu se vede la fel. A fost o mică adiere de vânt, iar imaginea din apă părea mai lungă. Undeva în larg se întrerupea, apoi şi mai departe continua să se vadă. Aveam impresia că se apropie de mine şi vrea să mă asculte.

La un moment dat a început să se aştearnă ceaţa începând de la celălalt mal şi aşteptând să ajungă la mine, continuam cu convorbirea despre mine.

M-am regăsit în spusele mele şi mi-am dat seama că anumite principii ale mele erau cu totul deziluzorii. Le-am găsit în cele din urmă definiţia, dar nu ştiu cât de corectă.

Aş vrea să mai spun că cel mai important lucru mi-a devenit clar în gând. Prietenia este mult mai mult decât iubirea. Cum în prietenie este inclusă iubirea, iar în iubire nu-i nevoie de prietenie, asta este clar.

Da, pe lângă asta, mi-am dat seama că m-am schimbat şi încă nu sunt stabil în ceea ce gândesc, deci trebuie să fiu mai milos cu mine şi să sper că sunt şi alţii la fel.

Starea mea s-a schimbat radical faţă de cea pe care o aveam când am plecat.

Îmi vine să ţip, îmi vine să plâng, îmi vine să mă rog la Dumnezeu, îmi vine să fiu sălbatic, îmi vine să lovesc.

mi-a trecut, deci Oltul meu drag mă ajută enorm. Sunt frumoase aceste lucruri care au influenţă asupra sufletului meu. Mă fac să devin gânditor, mă ajută să văd şi să simt. Mă ajută să redevin eu, cel pe care îl caut de multă vreme.