Cu stările pe masă

 • 8 octombrie 2012
 • 3 Comments

Cam de pe 4 Octombrie am rămas dator cu o leapşă primită de la Aura Rusu, leapşă ce va descrie reacţiile mele la diferită stări „de prin viaţă adunate„. Leapşa se încadrează şi în categoria Cunoaşte-mă, pentru că este vorba despre mine :).

Ce fac atunci când…?

 1. … sunt deprimat (depresat, trist, necăjit)?
  În majoritatea timpului stau închis în casă, îngândurat, nostalgic cu dorinţa de a trăi ceva de vis. Deocamdată nu ştiu cum să exprim exact ceea ce simt. Eventual ascult muzică de atmosferă şi gust cum se cuvine din amărăciune. Uneori îmi place. Există momente când fac o plimbare pe malul Oltului şi cu toate gândurile mele, reuşesc să le simt şi mai bine cu un peisaj pe măsură. Adică îmi creez propria dramă şi o trăiesc ca la un film. Dulce amar. Într-un final starea trece şi-mi revin rapid. Atunci observ ziua însorită şi zâmbesc cu întrebarea retorică „Şi ce?”.
 2. … sunt nervos (furios, supărat nevoie mare, frustrat)?
  Atunci chiar am nevoie de relaxare. Caut repede ceva de făcut pentru a uita de problemă. Nu de alta, dar ţin la neuronii mei :D.
 3. … sunt şocat, revoltat, perplexat?
  Mai rar astfel de stări, dar de cele mai multe ori mă las foarte greu surprins şi dau încredere târziu a ceea ce se întâmplă.
 4. …sunt dezamăgit?
  Mă gândesc la mine şi greşelile pe care le-am făcut, sperând ca niciodată în viaţa mea să nu mai fac aşa ceva, eventual să nu mi se mai întâmple aşa ceva. Accept totuşi situaţia.
 5. … sunt fericit?
  :-?Trăiesc clipa şi mă bucur de fiecare moment, fără să mă mai gândesc la ce a fost urât. Mă mai preocupă atunci starea de fericire pe viitor, adică cum să fac să întreţin fericirea respectivă.
 6. … nu mă simt bine din punct de vedere fizic (dar nu necesită intervenţie medicală)?
  Lenevesc. Pe scaun sau în pat. Stau, clickuiesc nişte refreshuri pe la PC, răsfoiesc o carte, mă uit la nori, mai visez un pic, ascult muzică, poate mă uit şi la un film. Diverse.
 7. … sunt surprins plăcut şi neplăcut?
  Plăcut? Păi râd, glumesc, zâmbesc şi mă bucur, bineînţeles, dar nu uit să şi mulţumesc :). Neplăcut – rămân surprins, deci punctul 3.
 8. … sunt criticat, judecat, ridiculizat?
  Dacă am vină, accept consecinţele şi morala, altfel îmi susţin punctul de vedere spre dreptatea mea până în pânzele albe.
 9. … îmi este frică, am anxietate sau sunt ingrijorat?
  Aştept punctul culminant şi îmi imaginez ceea ce poate fi mai rău pentru a nu fi surprins chiar de asta. Niciodată nu se întâmplă ceea ce cred eu, ba dimpotrivă este mai puţin decât aş vedea eu, deci cobesc un pic pentru a-mi fi mai bine :D.
 10. … sunt într-o situaţie neplăcută, în public?
  Încerc să ies oarecum bine de sub ochii lor, subtil, fără să mă fac de râs. Nu prea mi s-a întâmplat, dar ultima dată asta am făcut :D.

Mulţumesc Aurei Rusu pentru leapşă şi pentru preluare, este liber oricine să o onoreze.

Salutări!