Vine o zi…

  • 7 octombrie 2012
  • 2 Comments

În viaţă, când eşti distrus, obosit de încercări în zadar spre atingerea fericirii şi lipsit de orice alte speranţe care să se materializeze, vine o zi când ieşi, poate brusc, din această situaţie şi norocul începe să-ţi surâdă. Atunci începi să îţi faci iluzii, unele dintre ele chiar prinzând viaţă şi observi că lucrurile merg din ce în ce mai bine. Nu mai ai nici o îndoială despre cursul lor, devenind principiu faptul că nimic nu mai poate merge rău, deci în concluzie fericit absolut, liber spre noi oportunităţi şi posibilităţi de a-ţi face viaţă.

Timpul trece, mai câştigi un ban, mai pierzi un prieten, mai dai o tură şi ciclul se repetă până la un moment dat când încet, încet zidul construit de fericirea absolută găsită de tine, începe să se dărâme. Dureros este atunci când apar din nou gândurile de odinioară şi zidul respectiv se dărâmă încet de tot. Îl simţi ca o mulţime de picături fierbinţi în frunte. Atunci vezi adevărata faţă a provocării din viaţa ta.

Greşelile pe care le-ai făcut sau ţi-au fost făcute nu se mai pot repara în veci şi regretul persistă în timp. Dacă timpul ar fi ceva mai duios cu noi, ne-ar permite să ne gândim de fiecare dată de două ori înainte de a lua o decizie.

Bineînţeles apar din nou zile frumoase care se prelungesc şi iar te fac să uiţi de probleme, iar îţi umplu capul de iluzii deşarte şi iar te lovesc când îţi este lumea mai dragă.

Nu are rost să mă mai plâng. Rămân totuşi îngândurat şi dezamăgit de mine, ceea ce am făcut şi ce fac pentru mine şi al meu sufleţel. Punct.