Am fost copil?!

  • 3 iunie 2012
  • 3 Comments

Trebuie să recunosc, Vienela m-a mişcat emoţional cu această leapşă. M-a trecut un fior când am citit paragraful în care a pasat-o mai departe. A sunat trist pentru mine :-< „Vreau să aflu ce fel de copii au fost […]„. Cu greu şi cu nostalgie întru în amintirile din copilărie, dar îmi face plăcere să stau şi să mă gândesc la acele vremuri 8->.

1. Ce trăsnaie îţi vine în minte de pe acele vremuri?
Pe moment chiar un accident cu petarde în prima zi din 2007 (dacă-mi amintesc prea bine). Mi-a explodat în mână şi aveam mâinile pline de sânge. În urechi aveam un sunet înalt şi nu mai auzeam nimic în afară de el. După câteva momente auzul mi-a revenit, dar am crezut că îmi vor amputa mâinile x_x. Din fericire nu a fost atât de grav pe cât credeam.

2. Care erau jucărioara şi jocul preferate?
Nu-mi amintesc să fi avut o jucărie preferată. Cele cu care mă jucam cel mai des erau maşinuţele ;)). Şi jocul preferat era remi. Îmi amintesc de verile în care ne strângeam la mine patru, cinci şi jucam până la apusul soarelui remi 8->.

3. Ce sentimente ai păstrat de-a lungul timpului din copilărie?
Aici ar fi frumos dacă aş spune exact, dar nu ştiu. Cel mai probabil sentimentul de a încerca să păstrez obiceiurile pe care, în copilărie, îmi făceau o mare bucurie să le respect.

4. Ce crezi despre generaţiile de copii de astăzi?
Copiii de astăzi trăiesc într-o lune a gadgeturilor, o lume virtuală, cu capul în plasme, fără a vedea adevărata faţă a naturii care îi înconjoară. Uneori, ţin neapărat ca surioara mea să nu mai petreacă timp la calculator ci să citească mai bine o carte. Alteori, când vreau să mai admir un peisaj, să mă plimb, o iau cu mine şi încerc să o fac să vadă ceea ce dispare de ceva vreme din copilăria lor.

5. Consideri că un adult mai poate fi considerat copil?
Sigur de ce nu? Mie încă îmi place să fac unele lucruri pe care le făceam când eram un copil în adevăratul sens al cuvântului :-<.

Aici se încheie leapşa primită de la Vienela. Mă bucur că am avut ocazia de vorbi despre copilărie :). Cred că ne ajută câteodată.

P.S: Nu am uitat nici de leapşa de la Emil. 😉

Reclamă: Zgarda pentru pisici m-a salvat de vizitatorii nedoriţi ai ei. Zgarda de pisici am găsit online la pentruanimale.ro.