Părţi de Românie

  • 28 mai 2012
  • 1 Comment

Aşa am numit leapşa primită de la Vienela, căreia îi mulţumesc respectuos pentru că mi-a pasat-o :). Articolul va conţine 7 locuri „minuni ale României”, construite de om. Şi uite că aşa sunt nevoit să deschid sertarul cu amintiri vizuale – poze. Cu această ocazie îmi reîmprospătez memoria şi, de ce nu, încerc să mai retrăiesc momentele frumoase din viaţa mea.

1. Încep topul locurilor pe care le consider frumoase cu locuinţa memorială a lui Avram Iancu (în prezent muzeu), din comuna cu acelaşi nume din judeţul Alba. Am avut onoarea de a consuma câteva minute bune în jurul casei sale şi recunosc, m-a introdus într-o eră mirifică.

2. Ajung în Sibiu, în Piaţa mare, unde, dacă-mi amintesc bine, acum un an fără câteva zile am tot fost absorbit de măreţia şi modelele clasice ale clădirilor care o înconjoară. Bineînţeles nu pot uita de îngheţata pe care am savurat-o 8->.

3. Capodoperele lui Brâncuşi, respectiv Masa tăcerii, Poarta sărutului (numai pe astea le-am vizitat), de la Târgu Jiu. Într-o zi pare prea mult (împreună cu cele de mai sus), dar dacă şti cum să te bucuri de astfel de călătorie, nu-ţi mai trebuie nimic :).

4. Tot în Târgu Jiu nu impresionează podul de peste râu, cât istoria acestuia. La 34 Octombrie 1916 bărbaţii, femeile, cercetaşii şi copiii au oprit năvala trupelor germane.

5. Mai călătorim puţin până în Alba-Iulia la cetate şi admirăm peisajul oraşului văzut de sus. Biserica din cetate nu este nici ea mai prejos decât frumuseţea de până acum.

6. De curând am fost la Braşov şi, cum m-aş fi aşteptat, acest oraş a fost deja trecut pe lista celor preferate :D. Muuulte locuri merită vizitate şi aici, dar în special Biserica neagră. A fost a doua oară când am vizitat-o, dar acum parcă a fost ceva mai înaltă decât prima dată ;)) Nu mă aşteptam să fie aşa de mare. Totuşi îmi pare rău ca nu am reuşit să intru…

7. Revin de unde am rădăcinile şi anume în Oltenia. Personal vă recomand să vizitaţi râul, alături de care am copilărit, Oltul meu cel drag. Puţină răbdare, un strop de încredere şi magia vine de la sine. Pe mine mă minunează de fiecare dată când ies din curte, parcurg 200 de metri, urc pe dig şi ridic privirea.

România este o ţară foarte frumoasă. Orice ar fi afară, oricât de multe ar fi, lucrurile mici încep de aici. Trebuie numai să le dăm o şansă.

Leapşa merge mai departe (desigur dacă doresc să mă onoreze) la Locco Chicco, Bucuros, SebiBu, 2Cuvinte, CoStinel şi cine mai doreşte. Oricum nu am mai primit/dat o leapşă de mult. Acum e momentul >:).