Cum aleg hostingul?

  • 26 mai 2012
  • 7 Comments

Cu toţii ştim că hostul este tatăl domeniului. Mai precis, baza pe care se stabileşte o anumită platformă pentru desfăşurarea activităţii fiecăruia din zona internetului. De-a lungul timpului am fost client pentru o sumă măricică de firme care au oferit host gratuit sau plătit. La fiecare am găsit puncte pozitive, dar pe lângă acele puncte au existat şi altele, mici, negative care mi-au schimbat părerea despre ele.

Bineînţeles, din toate hosturile pe care le-am probat, am rămas cu păreri extrem de bune, pentru câteva ce-i drept 😀 Spre exemplificare pot fi aduse newhost.ro (chiar am avut de-a face cu profesionişti în domeniu), hostul actual care mă mulţumeşte şi anume ACIPHosting.ro (pachet câştigat în urmă unui concurs pe blog ;;) ), ipvhost.ro (a fost printre primele hosturi pe care le-am folosit şi m-a mulţumit suficient).

Acum, ce urmăresc la un serviciu de hosting sunt în primul rând elementele vitale, adică un spaţiu suficient pentru proiectul pe care îl desfăşor, capacitatea de trafic (de obicei caut nelimitat), numărul bazelor de date, funcţia mail activată desigur, număr de Addon Domains, subdomenii. Eventual aş prefera şi un virus scanner (asta pentru că în trecut am avut parte de experitenţe neplăcute cu niştre viruşi Trojan), dar asta ţine de mici detalii. În fond să fie un cPanel optim pentru o uşoară şi bună funcţionare a domeniului.

P.S: prin acest articol îi răspund lui Seby la întrebare şi îi mulţumesc pentru că mi-a adresat-o. 🙂