Test de maturitate

  • 13 aprilie 2012
  • 13 Comments

În ziua de 13 martie 2012 am susţinut proba teoretică pentru examenul auto, categoria B. Plin de emoţie şi suspans am reuşit să trec cu brio peste cele 26 de întrebări. Fiind şi marţi, mă gândeam că ar fi putut fi o zi de toată jena. Mi-am păstrat calmul şi în cele din urmă am ieşit bucuros din sala de examen.

Contează mai puţin acest aspect, în acest moment pentru că astăzi, 13 aprilie 2012 am avut emoţii mult mai mari decât atunci. Ce-i drept, dacă stau să mă gândesc mai bine, astăzi am reuşit să mă stăpânesc perfect, deci emoţiile de la sală au fost un fleac.

De ieri mi-am propus să am o zi cât mai liniştită pentru a fi azi limpede la minte şi pregătit psihic pentru ce a urmat. Aşa a şi fost. De dimineaţă m-am trezit pus pe treabă şi am rămas cu gândul la ce ar putea să mă pună poliţistul să fac, astfel încât să mă surprindă. Bun. Liniştit, am plecat la Slatina şi în cele din urmă am ajuns în zona de unde se făcea plecarea. Întâmplarea a făcut ca emoţiile să dispară atunci când a trebuit să fac pe martorul pentru elevul care a susţinut examenul înaintea mea. Am văzut ce şi cum stă treabă şi m-am liniştit. Mi-am dat seamă că toată chestia este atenţia. Ştiam ce aveam de făcut, deci atenţia mea trebuia să fie solicitată permanent. M-am străduit să fac totul cum trebuie, chiar dacă am acumulat 10 puncte, dar în final am răsuflat uşurat.

Despre poliţist pot spune că a fost foarte sociabil. M-a binedispus oarecum şi pe parcursul examenului am reuşit să evit situaţiile „tensionate” cu uşurinţă. Ne-am întors de unde am plecat şi după ce am oprit m-a întrebat ce am greşit. Am recunoscut că am greşit la o parcare, la semnalizare şi nu prea am fost adept al fluidităţii traficului 😀

Am luat la cunoştinţă greşelile făcute şi totalul de puncte.

Admis!

Nu mai aveam nici un stres. Ziua deja intrase în topul celor mai fericite din viaţa mea.

Pentru mine, acest examen reprezintă un pas în procesul de maturizare şi dezvoltare a caracterului personal. Nu pot uita însă că familia şi prietenii m-au susţinut încă de la început.>:D< Lor le revine tot respectul 🙂 şi cinstea de diseară:-„.

P.S: Motivul pentru care am întrerupt şirul articolelor din categoria Săptămâna altfel a fost învăţarea conducerii autoturismului.