După olimpiadă

  • 6 martie 2012
  • 6 Comments

Bineînţeles cea de informatică, cea despre care vorbeam acum ceva timp. Mi-am îndeplinit dorinţa de a participa, chiar dacă am mers direct la faza judeţeană. S-a întâmplat acest lucru pentru că la faza locală au fost foarte puţini elevi participanţi şi nu am mai fost nevoiţi să susţinem lucrarea pentru faza locală, fiind promovaţi direct la faza judeţeană, la Slatina.

Iniţial dorinţa mea de a participa era pentru faza locală, la Caracal. După ce am aflat că nu vom mai susţine această fază, am fost puţin derutat pentru că ştiam că nu sunt pregătit pentru judeţeană, chiar dacă în ultimele zile înainte de a merge la Slatina, am înghiţit câteva metode de programare C++ (programa pentru elevii cu ore de intensiv).

În sala în care am susţinut olimpiada au fost, în afară de noi, elevi exclusiv de la informatică intensiv care ştiau mai multe ca noi, chiar dacă erau cu câţiva ani mai mici. Lângă mine a fost un elev de clasa a IX-a care spre surpinderea mea, în momentul de faţă, a reuşit să duca aproape la bun sfârşit problema cu care se luptase în jur de o oră şi ceva. De-a lungul desfăşurării lucrării am realizat că utilizau programe şi compilatoare mult mai „updatate” decât noi. Pe calculatoare era instalat MinGW Developer Studio, un program pentru scrierea şi rularea surselor C++, pe care nu mai lucrasem până atunci… mă rog, până după ce am ajuns acasă, l-am instalat şi eu şi am învăţat cum se utilizează.

Când am aflat rezultatele nu a fost nimic surprinzător. Nu se aştepta nimeni la nimic. Oricum, din această experienţă am altă viziune asupra programării şi pot spune că mi-a deschiz orizonturile spre noi idei de proiecte. Spre exemplu de mult doream să realizez un algoritm pentru codificarea unui mesaj, dar nu am avut prea multă voinţă. Acum însă proiectul decurge foarte bine, în MinGW :D, şi sper ca în cel mai apropiat viitor să îl şi finalizez cum se cuvine.

Un alt lucru care mi-a plăcut în experienţa de la Slatina, a fost plimbarea cu autobuzul – unul foarte vechi care m-a fascinat prin micile probleme tehnice pe care le-a avut de-a lungul călătoriei ;)). A meritat toţi banii:-„