Inevitabil

  • 5 februarie 2012
  • 6 Comments

Toaaata zarva asta cu ACTA m-a pus pe ganduri si m-a cam facut sa imi dau seama ca, daca nu facem ceva, in viitor internetul nu va mai fi ce fost. Cu alte cuvine, fiind in anul 2012, Sfarsitul lumii isi mareste credibilitatea.

Despre ACTA am auzit pentru prima data pe FileList, intr-un videoclip postat de pe YouTube. Nu i-am dat prea mare importanta, gandindu-ma ca este vreun proiect de lege care va fi uitat cat de curand. Au trecut zilele si tot vedeam acel videoclip pe prima pagina a FileListului. Mi-am zis ca poate echipa a uitat sa mai schimbe…in fine, am trecut cu vederea.

Si asa am ajuns in prezent unde am fost incoltit de articole cu si despre ACTA si pana la urma le-am dat citire, ce sa fac, trebuia sa aflu mai multe. Mi-a lasat un gust amar faptul ca providerii ar urma sa monitorizeze activitatea clientilor. Inteleg ca producatorii doresc sa isi protejeze creatiile intelectuale, dar cum ramane cu intimitatea noastra. In plus nu ar putea stii ei ca eu am cumparat un mp3 de pe siteul oficial X, l-am descarcat si asa sa urmeze ce-i mai rau.

In concluzie nu-i a buna cu ACTA asta. Sper doar ca va fi ceva trecator si Parlamentul European nu va vrea sa aude de asta prin Iunie cand se va lua o decizie finala.