Oprirea timpului

  • 30 ianuarie 2012
  • 11 Comments

Cum spuneam intr-o postare anterioara despre cum ar arata lumea daca s-ar opri timpul, am studiat putin, am meditat si am strans cateva idei, ce-i drept mai mult fictive, sa zic asa, decat reale. Ma refer la timpul cel de toate zilele, timpul din univers care nu ne mai ajunge in ultima vreme 8-|.
Cauza de la care am plecat a fost reducerea la absurd, clar, oprirea sa fiind imposibila. Ca efecte sau urmari le-am impartit in doua categorii:

Reale:

  • fiecare lucru necesita timp pentru desfasurare, deci este exclusa din prima ideea de miscare, ceea ce anuleaza alte posibile efecte reale.

Fictive (parerile venind si din partea persoanelor care mi-au facut bucuria de a-mi raspunde la intrebarea: „Cum crezi ca ar arata lumea daca s-ar opri timpul?„):

  • una dintre idei ar fi in privinta imbatranirii. Daca timpul nu ar mai trece, nu am mai imbatrani si am duce la bun sfarsit toate lucrurile pe care am dori sa le facem, stiind ca este o eternitate inainte si ar fi timp pentru toate. De asemenea nu am mai renunta la lucrurile importante pentru ca am putea sa revenim asupra lor de fiecare data, chiar daca ar exista esecul.
  • o alta idee ar fi din categoria minusurilor – ne-am inmulti la infinit si pana la urma ar fi o lume a bebelusilor, pastrand limita de stacnare a timpului.

Efectul real imi cam limiteaza imaginatia pentru a da nastere si altor efecte fictive. Cam asta ar fi in mare parte. Daca aveti ceva ce as vrea sa aud, chiar va rog:D