Săptămâna altfel I

Aseară după ce m-am băgat în pat la somn, mi-a venit ideea de a scrie pe parcursul acestei săptămâni despre activităţile la care voi lua parte la liceul meu. Regret că nu am luat la cunoştinţă programul afişat la avizier în liceu, dar mă voi descurca.

Astăzi a fost programată o vizită la Muzeul Romanaţiului (să vă spun că se localizează în Caracal, judeţul Olt). Cu această ocazie am notat a doua mea vizită la acest muzeu. Exponatele nu sunt cine ştie ce, dar sigur s-au găsit câteva care să mă fascineze, spre exemplu nişte arme foarte vechi, mai exact nişte pistoale. Nu erau în cea mai bună stare, dar m-au captivat în secolul din care proveneau. Când am intrat în muzeu ghidul ne-a povestit câte ceva despre originile denumirii acestei zone, clarificarea răsturnării carului cu ploşti :-w

1. Vas de lemn, de lut ars, de metal sau de piele, cu capacitate mică, rotund şi turtit, cu gâtul scurt şi strâmt, în care se ţine băutură şi care se poartă atârnat de o curea. 2.Vas în care vânătorul îşi ţinea praful de puşcă.3. Vas făcut din tablă smălţuită, sticlă, material plastic etc., cu o deschizătură largă în partea de sus, în care urinează bolnavii imobilizaţi la pat.

Sursa: dexonline.ro,

originea numelui de Caracal şi în continuare am avut frâu liber de a ne plimba. Atenţia mi-a fost atrasă şi de către instrumentele medicale din vremuri foarte vechi care m-au făcut să-mi imaginez cât de grea era viaţa pe atunci.

Intenţia mea a fost să găsesc monede expuse mai noi decât cele din colecţia mea, dar am rămas cu coada între picioare când am văzut că erau din anii 1800.

Mâine vom avea o activitate care personal îmi sună foarte bine. Un indiciu? Ecologie.

Ne auzim…

Vlăduţ

Vlăduţ mă numesc şi sunt student în anul III la Universitatea Politehnica Timişoara. Sunt o persoană simplă, om în devenire, atipic, realist, narcisist în glumă şi gânditor (poate prea mult). Iubesc cu mult curaj şi patos simplitatea, oportunităţile, viaţa, natura, Timişoara, studenţia, voluntariatul, părinţii, iubita, prietenii, cărţile, aerul curat, iar asta îmi ocupă tot timpul. Sunt mereu în căutare de frumos, mă bucur pentru fiecare lucru din jurul meu şi acestea îmi asigură fericirea zilnică.

7 thoughts to “Săptămâna altfel I”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *