Gesturi mici de la oameni pentru oameni

Un entuziasm neaşteptat m-a cuprins ieri, când am primit un link de la un amic, cu privire la un site cu o adresă destul de sugestivă pentru o iniţiativă legată de reducerea emisiilor de carbon. Am accesat site-ul respectiv, mi-am făcut un cont şi m-am simţit mulţumit pentru că în sfârşit fac parte dintr-un proiect legat de natură.

Nu prea am înţeles cum se neutralizează emisiile de carbon prin înregistrarea unui cont nou, însă ce este cel mai important pentru mine, este faptul că sunt la curent cu informaţii care mă pot îndruma spre o viaţă mai naturală şi sănătoasă prin punerea în practică a metodelor de reciclare a diferitelor lucruri.

Acum câteva zile, am redescoperit frumuseţea naturii prin mirosul pomilor înfloriţi, culorile vii ale florilor din grădiniţa din faţa casei şi bâzâitul gâzelor mici care mi-au adus zâmbetul pe faţă.

Anul trecut am participat la Săptămâna altfel şi pot să mă laud că prin voluntariatul meu, m-am dedicat curăţeniei unui parc din Caracal. A fost un alt moment de fericire pentru mine. Natura este un element ce îşi găseşte poziţia în primele locuri ale priorităţilor mele.

Revenind la siteul despre care vorbeam, ZeroCO2.CC, până în acest moment sunt aproape 700 de persoane care s-au alăturat mişcării, echivalent a 7 tone emisii de carbon reduse la nivel global.

Ideea asta mă încântă şi mă face să fiu alături de această mişcare, chiar să o susţin. Pot să sper că impactul meu mic asupra acestei mişcări poate ajuta planeta într-un fel. Deja am invitat 3 persoane care s-au înregistrat, adică am redus amprenta de carbon la nivel global cu 30 de kg.

De asemenea, cei care ajung să citească acest articol, îi invit frumos să îşi facă un cont după un click pe următoarea imagine:

Împreună vom reuşi! Alătură-te!Împreună vom reuşi! Alătură-te!

Vlăduţ

Vlăduţ mă numesc şi sunt student în anul III la Universitatea Politehnica Timişoara. Sunt o persoană simplă, om în devenire, atipic, realist, narcisist în glumă şi gânditor (poate prea mult). Iubesc cu mult curaj şi patos simplitatea, oportunităţile, viaţa, natura, Timişoara, studenţia, voluntariatul, părinţii, iubita, prietenii, cărţile, aerul curat, iar asta îmi ocupă tot timpul. Sunt mereu în căutare de frumos, mă bucur pentru fiecare lucru din jurul meu şi acestea îmi asigură fericirea zilnică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *